Read Dagboeken by Kurt Cobain Free Online


Ebook Dagboeken by Kurt Cobain read! Book Title: Dagboeken
The author of the book: Kurt Cobain
Language: English
ISBN: 9076682909
ISBN 13: 9789076682907
Format files: PDF
The size of the: 26.60 MB
Edition: De Bezige Bij
Date of issue: November 2002

Read full description of the books Dagboeken:

Er zijn weinig kunstenaars die de moderne popmuziek van de laatste decennia van de vorige eeuw zo sterk hebben beïnvloed als Kurt Cobain. Met zijn band Nirvana zorgde hij aan het begin van de jaren negentig voor een aardverschuiving in de popmuziek. In een garage in het trieste, regenachtige Seattle schiep hij een volledig nieuw geluid, dat zonder hulp van de machtige netwerken van de muziekindustrie Amerika in razend tempo veroverde. De band debuteerde in 1989 met Bleach, waarna in 1991 de cd Nevermind het licht zag, met daarop 'Smells Like Teen Spirit', dat het lijflied van een complete generatie zou worden. In de jaren na dit overweldigende succes was Nirvana de meest opwindende band ter wereld en Kurt Cobain een ware god.

Het succes was te veel voor Cobain. De overgevoelige en ziekelijke jongen van 24 kon het rock-'n-roll-leven niet aan. Hij ging heroïne gebruiken en voelde zich steeds meer vervreemd raken van de miljoenen mensen die hem op handen droegen. In 1992 trouwde hij met Courtney Love, het boegbeeld van de band Hole. In datzelfde jaar werd hun dochter Frances Bean geboren. Er zouden nog twee albums volgen, maar ook een aantal zelfmoordpogingen en overdoses. Op 5 april 1994 ging Cobain naar een kamer boven de garage van zijn huis in Seattle en schoot zichzelf door zijn hoofd. Hij werd 27 jaar oud.
Nu, acht jaar na zijn dood, verschijnen in wereldwijde vertaling de dagboeken die Cobain gedurende zijn korte leven bijhield. De anti-ster van de rock-'n-roll schreef in die tijd 23 notitieboeken vol, samen zo'n 800 dicht beschreven pagina's. Dit boek bevat songteksten, brieven aan geliefden, vrienden en bandleden, overpeinzingen en dagboekaantekeningen in facsimile. Daarnaast is er een schat aan beeldmateriaal, van indrukwekkende tekeningen die Cobain zelf maakte, tot een groot aantal foto's uit de privé-collectie van Courtney Love. 'De dagboeken' levert een intiem, puur portret op van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de laatste twintig jaar. Het boek is een ode aan een groot genie en aan de honderdduizenden fans over de hele wereld, wier leven hij met zijn muziek voorgoed veranderde.

Read Ebooks by Kurt CobainRead information about the author

Ebook Dagboeken read Online! Kurt Donald Cobain, was an American musician who served as lead singer, guitarist, and songwriter for the Seattle-based rock band Nirvana.

Cobain formed Nirvana in 1987 with Krist Novoselic. Within two years, the band became a fixture of the burgeoning Seattle grunge scene. In 1991, the arrival of Nirvana's "Smells Like Teen Spirit" marked the beginning of a dramatic shift of popular rock music away from the dominant genres of the 1980s (glam metal, arena rock, and dance-pop) and toward grunge and alternative rock. The music media eventually awarded the song "anthem-of-a-generation" status, and, with it, Cobain was labeled a "spokesman" for Generation X.

During the last years of his life, Cobain struggled with drug addiction and the media pressures surrounding him and his wife, Courtney Love. On April 8, 1994, Cobain was found dead in his home in Seattle, the victim of what was officially ruled a self-inflicted shotgun wound to the head. In ensuing years, the circumstances of his death became a topic of fascination and debate.Ebooks PDF EpubAdd a comment to Dagboeken
Read EBOOK Dagboeken by Kurt Cobain Online free

Download PDF: dagboeken.pdf Dagboeken PDF