Read Нещата от живота и тяхната логика by Tim Harford Free Online


Ebook Нещата от живота и тяхната логика by Tim Harford read! Book Title: Нещата от живота и тяхната логика
The author of the book: Tim Harford
Language: English
ISBN: 9543215952
ISBN 13: 9789543215959
Format files: PDF
The size of the: 790 KB
Edition: Изток-Запад
Date of issue: 2009

Read full description of the books Нещата от живота и тяхната логика:

В любовта няма нищо рационално, но ако нямахме страсти и морални принципи, кое щеше да ни мотивира в нашите рационални избори? Така че светът, който икономистът вижда, съвсем не е лишен от любов, омраза и други подобни емоции. Но в този свят от всеки се очаква да взима рационални решения, а те на свой ред водят и до някои изненадващи обяснения за някои житейски загадки. А това е и светът, който искам да ви покажа.

Тезата на тази книга е следната: първо, рационалното поведение е много по-разпространено, отколкото обикновено си мислим, и възниква на най-неочаквани места – включително и главите на „обсебените“ от секса тийнейджъри; и второ, убедеността на икономистите в рационал­ността (убеде­ност според мен е и най-точната дума) води и до истински прозрения. А моето лично убеждение е, че ако не разбираме рационалните избори, стоящи в основата на повечето ни действия, ние няма да разберем и света, в който живеем. - Тим Харфорд

Тим Харфорд (1973) е много сериозен британски икономист и публицист, известен с чувството си за хумор, който води рубрики във „Файненшъл Таймс“ и он­лайн-изданието „Слейт“. Един от най-ярките представители на теорията на рационалния избор. Това е последната му книга, издадена през 2008 г., която ще ви убеди, че икономиката не е суха материя за „счетоводители и бюрократи“, а може да бъде дори (най-малкото) забавна.

Read Ebooks by Tim HarfordRead information about the author

Ebook Нещата от живота и тяхната логика read Online! Tim Harford is a member of the Financial Times editorial board. His column, “The Undercover Economist”, which reveals the economic ideas behind everyday experiences, is published in the Financial Times and syndicated around the world. He is also the only economist in the world to run a problem page, “Dear Economist”, in which FT readers’ personal problems are answered tongue-in-cheek with the latest economic theory.

--from the author's website


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Нещата от живота и тяхната логика
Read EBOOK Нещата от живота и тяхната логика by Tim Harford Online free

Download PDF: neshata-ot-zhivota-i-tyahnata-logika.pdf Нещата от живота и тяхната логика PDF