Read Gerard Heineken: de man, de stad en het bier by Annejet van der Zijl Free Online


Ebook Gerard Heineken: de man, de stad en het bier by Annejet van der Zijl read! Book Title: Gerard Heineken: de man, de stad en het bier
The author of the book: Annejet van der Zijl
Language: English
ISBN: 9021455447
ISBN 13: 9789021455440
Format files: PDF
The size of the: 4.45 MB
Edition: Querido
Date of issue: February 5th 2014

Read full description of the books Gerard Heineken: de man, de stad en het bier:

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam, die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Toch is er maar weinig over hem bekend. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld?
Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal.

Gerard Heineken: De man, de stad en het bier is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn eerste stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hem toekomt.

Read Ebooks by Annejet van der ZijlRead information about the author

Ebook Gerard Heineken: de man, de stad en het bier read Online! Annejet van der Zijl is a Dutch writer. Born in 1962, she studied mass communication at the UVA in Amsterdam and did a MA International Journalism at City University in London. She worked in magazine journalism until 2000, meanwhile publishing her first book Jagtlust, about a ramshackle villa that in the sixties was a meeting place for many artists and poets. Annejet van der Zijl lives in Amsterdam with her husband, a journalist.

(from Wikipedia)


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Gerard Heineken: de man, de stad en het bier
Read EBOOK Gerard Heineken: de man, de stad en het bier by Annejet van der Zijl Online free

Download PDF: gerard-heineken-de-man-de-stad-en-het-bier.pdf Gerard Heineken: de man, de stad en het bier PDF